APRIL SAVINGS
-40%
1 aastaks REGISTREERIMINE ja UUENDAMINE
tutvustusi ei saa kombineerida
Tere tulemast/ Tere päevast!

Parimad varude pakkumised 150st riigist

Üle 100 000 rahuloleva kasutaja

Pakub kuni 90% soodsamat kaupa alghinnast

Otsene kontakt müüjate ja hulgimüüjatega

Kõik mida pead teadma KM-st hulgikaupade ostul EL-s

Kõik mida pead teadma KM-st hulgikaupade ostul EL-s

Me teame, et kui asi puudutab maksualaseid arveldusi, siis on nende kontrollimine parem jätta raamatupidajate hooleks :). Kõige keerulisemad juhtumid on seotud käibemaksuga. Sellepärast on allolevalt toodud esile loetelu küsimustest ja vastustest, mis lahendavad teie olukorra ja aitavad teil vastata fundamentaalsele küsimusele: Kas ma pean maksma käibemaksu hulgikaupade ostmisel? 1. Kas ma saan käibemaksuarve? Te saate seda kontrollida väga lihtsal viisil. Teil on ainult vaja müüja käibemaksunumbrit (EL-s nimetatakse seda tihtipeale km numbriks) - tavaliselt on see leitav müüja kodulehelt. Te võite seda küsida ka hulgimüüjalt - nad ei peaks keelduma, sest see informatsioon ei ole isiklik. Peale müüja käibemaksukohustlase numbri saamist vaadake Eurropa Komsjoni poolt hallatavale veebilehele VIES: http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/?locale=ee. Valige "Member State", seejärel sisestage #VAT Number" (käibemaksukohustlase number) ja vajutage "Verify". Kui MÜÜJA on käibemaksukohustlane VIES süsteemi alusel, peab ta kindlasti väljastama käibemaksuarve. Kui MÜÜJA ei ole käibemaksukohustlane VIES süsteemis, siis ostutõend ei pea olema käibemaksuarve.

2. Kas teie olete käibemaksumaksja? Kui sa pole kindel, siis valmista ette oma ettevõtte käibemaksu ID number ja korda protsessi esimesest sammust alates - lühidalt, vaata kas sinu käibemaksukohustlase number eksisteerib VIES süsteemis. Kui sa EI OLE käibemaksukohustlane VIES-i süsteemis, siis: - iga müüja - käibemaksukohustlane teisest EL riigis lisab hinnale käibemaksu - iga müüja - käibemaksumaksja sinu riigis lisab käibemaksu hinnale -iga müüja, kes pole registreeritud käibemaksukohustlaseks ei saa näidata käibemaksu arvel Kui sa oled käibemaksukohustlane VIES-i andmetel, siis: - iga müüja/ hulgimüüja teisest EL - i liikmesriigist ei lisa hinnale käibemaksu - selle asemel kasutatakse väärtust 0% - iga müüja/hulgimüüja sinu riigist lisab hinnale käibemaksu - iga müüja, kes ei ole registreeritud käibemaksukohustlane ei saa näidata arvel käibemaksu

Kokkuvõte:

1. EL käibemaksukohustlased esitavad üksteisele arve 0% käibemaksuga, et nad ei maksaks seda tehingute käigus. Reegel on üks - nad peavad tulema kahest erinevast EL riigist.
2. müüjad - mitte käibemaksukohustlased - ei tohi seda maksu näidata oma arvetel, kuna nad pole maksjad.
3. Kui sina ostad, siis määrab müüja ettevõtte staatus, mitte sinu oma selle, kas sa saad käibemaksuarve või ei. Pole tähtis, kas sina maksad seda maksu - tähtis on kas müüja maksab.

Autor:
Merkandi - B2B äriplatvorm

Merkandi - B2B äriplatvorm

Merkandi on rahvusvaheline hulgimüügiplatvorm kaupadele, mida pakutakse samal ajal tavalises hulgimüügis, aga ka kohtutäituritest, tootmise ja lao ülejääkidest, ettevõtte likvideerimisest, klientidele tagastatud kaupadest jne.

Eelmine sissekanne Järgmine sissekanne
Tasuta INFOLEHT

Igapäevased teated Merkandi toodete ja uudiste kohta.